Perawatan Panas Aluminium

Aluminium Alloy Tempers kasedhiya

Nalika nimbang nggunakake aluminium extruded minangka solusi kanggo proyek, Kita kudu banget menowo karo wesi aluminium lan tempers.Ngelingi iku ora dadi gampang kanggo komprehensif lan rumiyin ngerti kawruh kabeh wesi lan tempers.Dadi, tinimbang nyoba dadi ahli paduan dhewe, mungkin luwih becik kita kerja bareng kanggo ngrampungake masalah kasebut.Sampeyan bisa melu kita ing tahap awal proyek sampeyan kanggo ngrembug babagan komponen utawa panggunaan pungkasan produk lan syarat khusus, kayata kekuatan, kahanan lingkungan, finish, lan kabutuhan fabrikasi.Ayo insinyur lan pakar extruder mbantu sampeyan.

Seri 6000 minangka campuran aluminium sing paling akeh digunakake.Seri 6 ora kerja keras kanthi cepet supaya bisa gampang diekstrusi lan profil digawe kanthi biaya sing luwih murah.Seri 7000 minangka paduan sing paling kuat lan populer kanggo aplikasi penerbangan, otomotif lan laut, nanging mbutuhake pasukan sing luwih dhuwur kanggo extrude.

Nanging adhedhasar komposisi mung kanggo milih paduan ora cukup amarga aluminium bisa luwih dikuwatake lan hardened kanthi nggunakake quenching (cooling), perawatan panas, lan / utawa teknik kerja sing adhem.Contone, alloy 6063, minangka match apik khas kanggo tujuan hiasan, nawakake Rampung lumahing banget lan bisa digunakake kanggo extrude tembok lancip utawa rincian nggoleki.Un-panas-dianggep 6063 misale jek winates amarga nduweni kekuatan kurang lan kekuatan ngasilaken.Nanging nalika T6 tempered (6063-T6), kekuatan lan kekuatan ngasilaken bakal nemen tambah lan iki ndadekake alloy 6063 cocog kanggo aplikasi arsitektur, utamané jendhela lan lawang pigura.

Ing tabel, kita dhaptar bagean saka status emosi sing paling umum sing diwenehake kanggo referensi sampeyan.

Temper Katrangan
O Full soft (anil)
F Minangka digawe
T4 Solusi sing diobati kanthi panas lan tuwa kanthi alami
T5 Dingin saka kerja panas lan umur artifisial (ing suhu sing luwih dhuwur)
T6 Solusi diobati kanthi panas lan umure artifisial
H112 Strain hardened (mung ditrapake kanggo 3003)

Temperamen saben campuran uga bisa nggawe variasi sing akeh ing karakteristik lan cara nanggepi variasiProses Fabrikasi.

Kelas Alloy kekuwatan Tanggapan Anodize Kemampuan mesin Aplikasi Khas
1100 kurang C E Multi-Hollows, Konduktivitas Listrik
3003 kurang C D Pipa Fleksibel, Perpindahan Panas
6063 Sedheng A C Perlengkapan Lampu LED, Heat Sink
6061 Sedheng B B Paint Ball Gun Barel, Telescoping Driveshafts
7075 dhuwur D A Komponen Pesawat Struktural, Senjata Api

Skala: A nganti E, A = paling apik

Wesi liyane kasedhiya ing request.